بگو مگو در افسردگی و اضطراب

آیا شما بیش از حد نگران و غمگین می باشید؟ خبر خوب! شما می توانید بر این مشکلات غلبه کنید.از این کتاب به عنوان مکملی برای مشاوره استفاده نماِئید. برای تسهیل به برگه ها مراجعه و از اولین مطلب شروع به خواندن کنید. نتیجه را با انجام تمرینات خواهید گرفت.

بگو مگو در افسردگی و اضطراب

آیا شما بیش از حد نگران و غمگین می باشید؟ خبر خوب! شما می توانید بر این مشکلات غلبه کنید.از این کتاب به عنوان مکملی برای مشاوره استفاده نماِئید. برای تسهیل به برگه ها مراجعه و از اولین مطلب شروع به خواندن کنید. نتیجه را با انجام تمرینات خواهید گرفت.

رفتار درمانی ایجاد و تغییر در رفتارهای کنونی (مطلب ارسالی)

رفتار درمانی با هدف افزایش کیفیت زندگی و سازگاری از طریق بازسازی رفتاری ارائه می شود. اساس این روش درمانی ایجاد تغییر در رفتارهای کنونی ، رفتارهای نامطلوب و الگوهای فکری ناکارآمد است. رفتار درمانی از رویکردهای اصلی روان درمانی است که به حل مشکلات افرادی که رفتارهای غیرعادی و گاها آسیب زننده به خود و جامعه انجام می دهند کمک می کند. رفتاردرمانی بر تغییر مستقیم رفتارها بدون توجه به ریشه آن ها تمرکز می کند. 

 

متخصصانی که در این حوزه فعالیت می کنند با استفاده از راهکارهای مختلف سعی در تغییر رفتار کودکان و بزرگسالانی دارند که دچار مشکلات رفتاری هستند.

در این تکنیک درمانی بر رفتارهای قابل مشاهده فرد توجه می شود بدون آنکه علت و ریشه مشکل مورد بررسی قرار بگیرد که این امر شاید زمینه را برای تکرار مجدد رفتار نامطلوب فراهم آورد.

این روش می تواند در درمان طیف وسیعی از اختلالات روانی به کودکان و بزرگسالان کمک کند. شرطی سازی کلاسیک و شزطی سازی عامل دو رویکرد اصلی در این روش هستند. شرطی سازی کلاسیک یعنی همراهی محرک ها با هم است بگونه ای که یک محرک خنثی یا یک محرک طبیعی همراه بوده و پس از مدتی همراهی این دو محرک خنثی که در ابتدا پاسخی را ایجاد نمی کرده می تواند سبب بروز پاسخ رفتاری شود.

در شرطی سازی عامل سیستم پاداش و تنبیه برقرار است و هر رفتار پیامد خاص خود را در پی دارد.

موارد کاربرد

اختلالات اضطرابی

اختلال وسواس

خشم و پرخاشگری و ناتوانی در مدیریت آن ها

وحشت زدگی

فوبیا

اختلال دوقطبی

افسردگی

اختلالات روان تنی

اختلال در غذا خوردن ( کم خوری یا پرخوری بیش از حد )

اعتیاد به مواد مخدر

اعتیاد به الکل

بیش فعالی

نقص توجه و تمرکز

اختلالات رفتاری کودکان و بزرگسالان

انواع رفتار درمانی

شناختی

از رایج ترین انواع رفتار درمانی است که در طی آن درمانگر سعی در فهم این دارد که هر رفتار چه تاثیری بر روی فرد بیمار دارد.

تغییر الگوهای فکری و رفتاری فرد برای داشتن زندگی بهتر مهم ترین هدف این رویکرد است.

بیزاری درمانی

این روش اغلب برای درمانی مشکلاتی همچون اعتیاد به مواد مخدر مورد استفاده قرار می گیرد.

در این روش درمانگر سعی می کند تا یک محرک بسیار ناخوشایند را با محرک آسیب رسانی همچون مصرف مواد مخدر همراه کند تا بتدریج مصرف مواد باعث ایجاد احساس ناخوشایند در فرد شود.

حساسیت زدایی تدریجی

این روش اغلب در درمان فوبیا و انواع آن مورد استفاده قرار می گیرد.

تکنیک های تنفسی و ریلکسیشن از جمله تکنیک های اصلی در این روش هستند که توسط درمانگر مورد استفاده قرار می گیرند.

بیمار در این روش می آموزد که چگونه پاسخ ترس را با آرامش و ریلکسیشن جایگزین کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد