بگو مگو در افسردگی و اضطراب

بگو مگو در افسردگی و اضطراب

آیا شما بیش از حد نگران و غمگین می باشید؟ خبر خوب! شما می توانید بر این مشکلات غلبه کنید.از این کتاب به عنوان مکملی برای مشاوره استفاده نماِئید. برای تسهیل به برگه ها مراجعه و از اولین مطلب شروع به خواندن کنید. نتیجه را با انجام تمرینات خواهید گرفت.
بگو مگو در افسردگی و اضطراب

بگو مگو در افسردگی و اضطراب

آیا شما بیش از حد نگران و غمگین می باشید؟ خبر خوب! شما می توانید بر این مشکلات غلبه کنید.از این کتاب به عنوان مکملی برای مشاوره استفاده نماِئید. برای تسهیل به برگه ها مراجعه و از اولین مطلب شروع به خواندن کنید. نتیجه را با انجام تمرینات خواهید گرفت.

روشهای مدیریت استرس و افسردگی- بازتاب های من (کاربرگ 17-6)

آنچه که گلن اوجا از دنیای روان برداشت کرده (روشهای مدیریت استرس و افسردگی)

به کار بردن روش‌هایی برای افزایش عزت‌نفس، مثبت اندیشی و کنترل استرس می‌تواند به بهبود علائم افسردگی کمک زیادی کند:

  • استراحت کردن- در حین کارهایتان در طول روز، زمانی را برای استراحت و فعالیت‌های مفید اختصاص دهید. در حین زمان‌های استراحت کلاس، مطالعه و کار کردن در فضای آزاد قدم بزنید، موسیقی گوش کنید تا ذهنتان استراحت کند.

  • حرف زدن- توضیح دهید که چه چیزی باعث آزار شما از یک دوست قابل‌اعتماد یا یک عضو خانواده می‌شود.

  • یادگیری ریلکسیشن- با یک ماهیچه شروع کنید. برای چند ثانیه محکم نگهش دارید و بعد ول‌کنید. این کار را با همه ماهیچه‌ها تکرار کنید، با پنجه و پا شروع کنید و با بقیه بدن ادامه دهید. کشش می‌تواند به تسکین تنش کمک کند به ترتیب سرتان را در یک دایره آرام تکان دهید. بعد به سقف نگاه کنید و به‌آرامی به طرفین خم شوید حال شانه‌هایتان را هم بچرخانید و نفس عمیق و آرام بکشید این کار به‌تنهایی تأثیر فوق‌العاده‌ای در کنترل استرس شما خواهد داشت.

  • واقع‌نگری- اهداف واقع‌گرایانه در خانه و محل کارتان را تعیین کنید و تا حد امکان از برنامه‌ریزی بیش‌ازحد اجتناب کنید.

  • یادداشت کارهای روزانه- نوشتن یادداشت‌های روزانه را آغاز کنید. تعداد زیادی از افراد نوشتن یادداشت‌های روزانه روشی مناسب برای کنترل اضطراب، درک احساسات و تصمیم‌گیری‌ها و ... می‌دانند.

  • پذیرش محدودیت‌ها- باید بدانید همه در زندگی‌شان با محدودیت‌های گوناگونی مواجه هستند. باید بیاموزید محدودیت‌های زندگی را بپذیرید و با توجه به آن از خود و دیگران توقع داشته باشید.

  • آمادگی- با بهترین توان خود برای رویدادهایی که می‌دانید استرس‌زا هستند آماده شوید.

  • مدیتیشن- مدیتیشن نوعی تفکر راهنما است و شما می‌توانید این کار را با ورزش پیلاتس (یوگا) انجام دهید که حرکات یکسانی مثل پیاده‌روی یا شنا را به کار می‌برد. شما می‌توانید با تمرین تمدد اعصاب، با کشش، یا با تنفس عمیق، مدیتیشن انجام دهید. 

  • برنامه‌ریزی اوقات فراغت- برای اوقات فراغت خود برنامه‌ریزی کنید. شوخ‌طبعی را وارد زندگی‌تان کنید. خندیدن می‌تواند بهترین راه کاهش تنش باشد.

  • کنار آمدن با انتقاد- شما ممکن است بیش‌ازحد از خودتان و دیگران انتظار داشته باشید. سعی کنید احساس ناامیدی، سرخوردگی و یا حتی گیر افتادن را زمانی که فردی آن حرفش را نمی‌سنجد، نداشته باشید. دیگر از هم کارانتان، همسر و یا کودکتان باشد که موافق رفتار شما نیستند.

  • راحت نه گفتن- گفتن نه به برخی شرایط و خواسته های نابجای اطرافیان شاید در وهله اول سخت به نظر برسد. اما با آموختن روش های محترمانه نه گفتن به شدت کیفیت زندگی خود را افزایش می دهید. در نهایت احساس آرامش بیشتری خواهید داشت. 

  • کنترل استرس- تلاش کنید از دوستان و خانواده‌تان کمک بگیرید تا بتوانید اضطراب را از خود دور کنید. مطمئن شوید به‌طور اختصاصی بر تجربیات منفی تمرکز نکنید. سعی کنید به سه چیز مثبتی که در زندگی‌تان اتفاق افتاده فکر کنید و با دیگران در میان بگذارید.

  • بگذارید برود و بگذرد- چیزهایی را که نمی‌توانید کنترل کنید را رها کنید و نگرانش نباشید. 

  • تفکر و کار روی مسائل- با مشورت گرفتن از افراد قابل قبول یا خواندن کتاب های مختلف می توانید زاویه دید واقع گرایانه تر و مثبت تری نسبت به زندگی و مسائل خود داشته باشید و آنها را از منظر دیگری ببینید. 

  • مثبت نگری- هنر دیدن نیمه پر لیوان همیشه کمک کننده بوده است. در تمامی جنبه های زندگی می توانید تمرکز خود را روی بخش مثبت مشکل یا چالش زندگی خود معطوف کنید. اینکه این مساله چقدر موجب رشد شما شده است و شما را به یک فرد قوی، مستقل و در نهایت آرامتری تبدیل می کند. 

  • داشتن برنامه و مدیریت آن- احساس وجود برنامه، کنترل و مدیریت صحیح و اصولی بخش مهمی از کنترل و کاهش اضطراب را تشکیل می‌دهد. آموختن روش‌های مدیریت مسئولیت‌ها، پایداری کردن بر اهداف، استراحت کردن و اجرای تکنیک‌های تمدد اعصاب از جمله مهارت‌های مدیریت زمان است.

  • انتخاب هدف- سعی کنید هدف واحدی برای خود انتخاب کنید که خلق‌وخویتان را بهبود ببخشد و از اضطرابتان بکاهد.

  • پرهیز از به تعویق انداختن کارها- به تعویق انداختن مسئولیت‌ها و کارها تا دقایق پایانی می‌تواند بیشتر از زمانی که تکالیف و مسئولیت‌ها را به‌موقع انجام دهید اضطراب ایجاد کند. به تعویق انداختن کارها، تکالیف و مسئولیت‌ها می‌تواند تاثیر مستقیمی بر کیفیت کار، خواب و خلق‌وخویتان بگذارد.

  • داشتن خواب خوب- تمرین عادات خواب خوب می‌تواند نشان دهد که خوب استراحت کرده‌اید. محرومیت از خواب می‌تواند سبب ایجاد مشکلات جسمی و روحی و افزایش اضطراب شود.

  • محدود کردن محرک‌ها- مصرف محرک‌ها - مثل کافئین - که می‌توانند سبب ایجاد و تشدید اضطراب شوند را محدود یا متوقف کنید.

  • بی تو مهتاب شبی باز از آن کوچه گذشتم- به تصور دکتر وهاب حاجی سردار: بهتر است به جنبه های مثبت خیال پردازی دست یابید. داشتن رویا نوعی واکنش دفاعی بدن ما است که اگر درست استفاده شود مفید خواهد بود. البته اگر 24 ساعته در تخیل باشیم، فعالیتهای زندگی ما تداخل پیدا خواهند کرد و می ‌تواند مشکل ساز باشد. با خیال بافی احساس خلاقیت شکوفا و انگیزه احیا میشود. معلومات قدیمی و نو ایده خوبی پدید می آورند و نیل به اهداف را سریعتر میکند. افرادی که کمی از زمان خود را به خیال بافی می پردازند اشخاصی شاد و مثبت هستند. تخیل موجب دستیابی به ناخودآگاه خود برای رسیدن به مقصد، کاستن درد، کاهش اضطراب، تصور آینده ای بهتر و ایجاد انگیزه میشود. بسیاری از دستاوردهای فضایی، علمی، دیجیتال، هنری، طبی و ادبی مدیون رویاهای شیرین میباشند. تخیل می‌تواند جهان را خیلی جذابتر و روحیه را شاداب تر کند.


کاربرگ 17-6 بازتاب های من

_________________________________________________________

_________________________________________________________

_________________________________________________________

_________________________________________________________


_________________________________________________________ 

فهرست فصل هفدهم این کتاب 

--------------

همه مطالب:

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد