بگو مگو در افسردگی و اضطراب

آیا شما بیش از حد نگران و غمگین می باشید؟ خبر خوب! شما می توانید بر این مشکلات غلبه کنید.از این کتاب به عنوان مکملی برای مشاوره استفاده نماِئید. برای تسهیل به برگه ها مراجعه و از اولین مطلب شروع به خواندن کنید. نتیجه را با انجام تمرینات خواهید گرفت.

بگو مگو در افسردگی و اضطراب

آیا شما بیش از حد نگران و غمگین می باشید؟ خبر خوب! شما می توانید بر این مشکلات غلبه کنید.از این کتاب به عنوان مکملی برای مشاوره استفاده نماِئید. برای تسهیل به برگه ها مراجعه و از اولین مطلب شروع به خواندن کنید. نتیجه را با انجام تمرینات خواهید گرفت.

موارد احتیاط مصرف قرص کلونازپام (مطلب ارسالی)

اگرچه کلونازپام برای بسیاری از افراد موثر است، اما گاهی اوقات نیز ممکن است اعتیادآور باشد. در صورت اختلال مصرف مواد (مانند مصرف بیش از حد یا اعتیاد به مواد مخدر/الکل)، ریسک اعتیاد به دارو نیز افزایش می یابد. دارو را دقیقاً همانطور که برای کاهش ریسک اعتیاد تجویز شده است مصرف کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر از روانپزشک خود کمک بگیرید. 

 

اگر مبتلا به چندین نوع مختلف اختلالات تشنجی هستید، ممکن است در اولین مصرف کلونازپام نوعی تشنج حاد را تجربه کنید. اگر این اتفاق برایتان افتاد فورا با روانپزشک خود مشورت کنید. روانپزشک ممکن است باتوجه به وضعیت تان نیاز به اضافه کردن یا تنظیم دوز سایر داروهایتان برای کنترل تشنج داشته باشد.

عوارض جانبی کلونازپام 

از عوارض جانبی این دارو می توان به خواب آلودگی، سرگیجه، خستگی، از دست دادن تعادل یا افزایش بزاق دهان اشاره کرد. اگر هر یک از این عوارض پایدار ماند یا شدیدتر شد، به روانپزشک خود اطلاع دهید.

به خاطر داشته باشید که این دارو به این دلیل برایتان تجویز شده است که روانپزشک تشخیص داده است که مزایای آن برای شما بیشتر از ریسک عوارض جانبی است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می کنند عوارض جانبی جدی را تجربه نمی کنند.

تعداد کمی از افرادی که برای هر بیماری (مانند صرع، اختلال دوقطبی، درد) از داروهای ضد تشنج مصرف می‌کنند ممکن است افسردگی، افکار/اقدام به خودکشی یا سایر مشکلات روحی/روانی را تجربه کنند. اگر خودتان یا خانواده تان متوجه تغییرات غیرعادی/ ناگهانی در خلق و خو، افکار یا رفتارتان از جمله: سرگیجه، مشکلات حافظه، علائم افسردگی، افکار/اقدام به خودکشی، افکار آسیب رساندن به خود شُدید، به روانپزشک خود اطلاع دهید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم یک واکنش آلرژیک جدی، از جمله: بثورات پوستی، خارش/تورم (مخصوصاً در صورت/زبان/گلو)، سرگیجه شدید، مشکلات تنفسی، به روانپزشک مراجعه کنید.

موارد ذکر شده فهرست کاملی از عوارض جانبی احتمالی نیست. اگر متوجه اثرات دیگری شدید که در بالا ذکر نشده است، با روانپزشک خود تماس بگیرید.

موارد احتیاط مصرف قرص کلونازپام 

این دارو ممکن است باعث سرگیجه یا خواب آلودگی شود. الکل یا ماری جوانا (حشیش) می تواند باعث سرگیجه یا خواب آلودگی شود. حین مصرف دارو رانندگی نکنید، از ماشین آلات استفاده نکنید یا هر کاری که نیاز به هوشیاری دارد را انجام ندهید تا زمانی که بتوانید آن را با خیال راحت انجام دهید. از مصرف نوشیدنی های الکلی پرهیز کنید. اگر از ماری جوانا (حشیش) استفاده می کنید، حتما با روانپزشک خود درمیان بگذارید.

قبل از انجام هرگونه عمل جراحی با پزشک یا دندانپزشک تان در مورد تمام داروهایی که مصرف می کنید (از جمله داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) صحبت کنید.

برای کودکان، عوارض بلند مدت مصرف این دارو بر رشد جسمی و ذهنی/رفتاری آنان نامشخص است و ممکن است تا سال‌ها مشاهده نشود.

افراد مسن ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو، به ویژه از دست دادن تعادل و خواب آلودگی، حساسیت بیشتری داشته باشند. این عوارض جانبی می تواند ریسک افتادن فرد را نیز افزایش دهد.

در دوران بارداری، این دارو باید فقط در صورت نیاز مصرف شود. دارو ممکن است به نوزاد متولد نشده نیز آسیب برساند. نوزادان مادرانی که در اواخر بارداری از این دارو استفاده می کنند ممکن است علائمی مانند تنفس ضعیف یا کُند، گریه بی وقفه، لرزش یا اختلال تغذیه داشته باشند. با این حال، از آنجایی که تشنج‌های درمان‌نشده یک بیماری جدی محسوب می شوند که می‌توانند به زن باردار و جنین داخل رحم او آسیب برساند، مصرف این دارو را متوقف نکنید مگر اینکه تجویز روانپزشک تان چیز دیگری باشد. اگر قصد بارداری دارید، باردار هستید یا فکر می کنید ممکن است باردار باشید، فوراً با پزشک خود در مورد خطرات و مزایای این دارو صحبت کنید.

این دارو وارد شیر مادر می شود و ممکن است اثرات نامطلوبی بر روی نوزاد شیرخوار داشته باشد. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

 تداخلات دارویی با کلونازپام

برخی از موادی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از: اورلیستات، سدیم اکسی ‌بات

ریسک عوارض جانبی جدی (مانند تنفس کُند/ضعیف، خواب‌آلودگی/سرگیجه شدید) ممکن است در صورت مصرف این دارو با سایر موادی که ممکن است باعث خواب‌آلودگی یا مشکلات تنفسی شوند، افزایش یابد. اگر داروهای دیگری مانند داروهای اپیوییدی یا مسکن های سرفه (مانند کدئین، هیدروکودون)، الکل، ماری جوانا (حشیش)، سایر داروهای خواب یا اضطراب (مانند آلپرازولام، لورازپام، زولپیدم)، شل کننده های عضلانی (مانند کاریزوپرودول، سیکلوبنزاپرین)، یا آنتی هیستامین ها (مانند ستیریزین، دیفن هیدرامین) را مصرف می کنید حتما با پزشک خود درمیان بگذارید.

 مصرف بیش از حد

اگر فردی بیش از حد مصرف کرده است و علائم جدی مانند غش کردن یا مشکل تنفسی دارد، با اورژانس تماس بگیرید. علائم مصرف بیش از حد ممکن است شامل: خواب آلودگی شدید، گیجی، از دست دادن هوشیاری، کُندی/کاهش رفلکس ها باشد.

دوز فراموش شده

اگر یک نوبت مصرف دارو را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اگر نزدیک به زمان مصرف نوبت بعدی است، نوبت فراموش شده را نادیده بگیرید. دوز بعدی خود را در زمان خودش مصرف کنید. برای جبران دوز فراموش شده، مقدار دوز مصرفی را دوبرابر نکنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد