بگو مگو در افسردگی و اضطراب

آیا شما بیش از حد نگران و غمگین می باشید؟ خبر خوب! شما می توانید بر این مشکلات غلبه کنید.از این کتاب به عنوان مکملی برای مشاوره استفاده نماِئید. برای تسهیل به برگه ها مراجعه و از اولین مطلب شروع به خواندن کنید. نتیجه را با انجام تمرینات خواهید گرفت.

بگو مگو در افسردگی و اضطراب

آیا شما بیش از حد نگران و غمگین می باشید؟ خبر خوب! شما می توانید بر این مشکلات غلبه کنید.از این کتاب به عنوان مکملی برای مشاوره استفاده نماِئید. برای تسهیل به برگه ها مراجعه و از اولین مطلب شروع به خواندن کنید. نتیجه را با انجام تمرینات خواهید گرفت.

شاد زیستن را بیاموزیم (مطلب ارسالی)

خیلی از افراد در شرایط مختلف ناراحت هستند و همیشه از همه چیز گله و شکایت دارند. این در حالی است که حتی در سختی‌ها هم می‌شود شاد بود، شاد زندگی کرد و زندگی شیرینی داشت. و البته ابتدا باید شاد زندگی کردن را یاد گرفت، تا بتوان آن را در زندگی پیاده کرد. خیلی وقت‌ها وقتی از افراد خواسته می‌شود تا اولویت شماره یک خود را نام ببرند، بیشتر، روابط شخصی، سلامت جسمانی خوب، شغل پر درآمد، سرمایه، خانه‌ی راحت، اوقات فراغت کافی را در اولویت زندگی خود قرار می‌دهند . 

 

در این میان، وجه مشترک اکثر افراد این است که می‌خواهند شاد باشند. با این حال بسیاری از ما نگرانیم که خوشبخت نیستیم. یا در مورد چیزی‌که شادی را به ارمغان می‌آورد، دچار سوء تعبیر می‌شویم. در ادامه مقاله‌ای را در اختیار شما کاربران عزیز قرار می دهیم تا بتوانید با حقایقی در مورد شادی آشنا شوید. این حقایق هفتگانه می‌توانند موجب دلگرمی شما شوند. و در صورتی که آن‌ها را به صورت منظم استفاده‌ کنید زندگی شما را شادتر خواهد کرد.

راهکارهای شاد زیستن و شاد زندگی کردن

برخورداری از طیف کاملی از احساسات در افراد شاد

تجربه‌ مشاوران روانشناسی نشان می‌دهد افراد شاد تلاش می‌کنند از هر لحظه‌ی بیداری خود لذت ببرند ؛ در هر چیزی جنبه‌ای طنزآلود می‌بینند. یا با صدای بلند آواز می‌خوانند. در واقع افراد شاد این کارها را به صورت عالی انجام می‌دهند و در نهایت هم برایشان تبدیل به یک امر عادی می شود.

زندگی چالش برانگیز است. از دیدگاه روانشناسی و طبق تجربه‌ی مشاوران ، افرادی که به تمام حوادث توجه می‌کنند و نگران همه چیز هستند، کمی از واقعیت فاصله گرفته‌اند. مثلاً اگر شما یک موضوع غم انگیز را تجربه کرده باشید و دوست شما توصیه کند که آن موضوع را فراموش کرده و با او همراه شوید، احتمالا فکر می‌کنید که دوستتان بی‌احساس است. چرا شما می‌خواهید با خودتان به این شیوه رفتار کنید و احساسات خود را نادیده بگیرید؟

وقتی که ما در زمان حال زندگی ‌کنیم و به آنچه در اطراف و درون ما می‌گذرد دقت نماییم، احساسات ما دقیق و متناسب با موقعیت خواهند بود. مشاوران روانشناسی معتقدند افرادی که خود را خوشحال و شاد در نظر می‌گیرند، در پاسخ به مسائل به شیوه انعطاف‌پذیر و سازگارانه پاسخ می‌دهند. خوب عمل می‌کنند و خود را به‌خاطر احساس ناراحتی، عصبانیت یا ترس سرزنش نمی‌کنند.

استفاده از کلمات برای بیان احساسات

مشاوران روانشناسی پیشنهاد می‌کنند حتی اگر موقعیتی که در آن قرار دارید دلپذیر نیست، از کلمات خوب برای بیان احساسات (که ذهن آگاهی می‌تواند برای این کار موثر باشد) استفاده کنید. به لحاظ روانشناسی این کار به شما کمک می‌کند تا احساساتتان را با کنجکاوی و دقت نظر تحلیل کرده و دچار قضاوت اشتباه درباره‌ی آن احساسات نشوید. در نتیجه، اگر متوجه شدید که عصبانی هستید به جای اینکه عصبانیتتان را بروز دهید، تمرکزتان را روی توصیف احساسی که دارید متمرکز کنید. تجربه‌ی مشاوران روانشناسی نشان می‌دهد این تمرین کمک می‌کند تا بین خودتان و احساساتتان کمی فاصله ایجاد کنید و در احساساتتان غرق نشوید. در غیر این صورت ممکن است از کوره دربروید و  رفتاری را انجام دهید که در نهایت موجب پشیمانی شما شود.

ابزار شادی به شکل‌های مختلف

به لحاظ روانشناسی افراد ویژگی‌ها متفاوتی دارند. مشاوران توصیه می‌کنند که در برخورد با دیگران سعی نکنید شبیه دیگران باشید. در مورد خودتان صادق باشید. باطن خود را با ظاهر دیگران مقایسه نکنید. در هیچ مورد خودتان را با دیگران مقایسه نکنید.

کاهش درگیری های ذهنی با شاد زیستن

تجربه‌ی مشاوران روان شناس نشان می‌دهد که همه افراد تمایل دارند بخش زیادی از زندگیشان را به شکل مفروض در نظر بگیرند و ذهن خود را درگیر موضوعات کوچکتر بکنند. راهکار مشاوران روانشناسی برای مقابله با این گرایش چنین است که موضوعی که به آن فکر می‌کنید را در نظر بگیرید و از خودتان بپرسید که آیا این موضوع می‌تواند در زندگی شما یا عزیزانتان (همسر شما، اعضای خانواده یا حتی یک شکلات) خللی ایجاد کند؟ جزئیات زندگی خود را بدون این عامل بررسی کنید و بیندیشید آیا وجود این مورد شما را از تمام لحظات لذت بخش زندگی یا داشته هایتان محروم می کند؟ فرصت را غنیمت بشمارید و نسبت به آنچه می‌توانید برای شادمانی خود و عزیزانتان انجام دهید کوشا باشید.

اختصاص دادن قسمتی از پول برای امور خیریه

در یکی از مطالعات روانشناسی مشخص شد که پس از دریافت جایزه سالیانه، شادترین افراد کسانی بودند که میزانی از پول خود را برای دیگران و یا برای موسسات خیریه صرف کردند. در این تحقیقات روانشناسی این نتیجه به دست آمد افرادی که مقدار کمی پول دریافت کرده بودند و از آن‌ها خواسته شد که پول را خرج دیگران کنند، شادتر از افرادی بودند که پول را برای خود خرج کردند.

طبق این تحقیق روانشناسی مشخص شد، سهیم کردن پول خود با دیگران و انفاق و صدقه، همه افراد را در نتیجه کار که همان احساس شادی و خوشحالی است شریک می‌کند. تأثیر این کار وقتی بیشتر می‌شود که شما خودتان به اختیار حاضر شوید به صورت مستقیم با افراد دریافت کننده‌ی پول، تعامل داشته باشید. به عنوان مثال، وقتی که شما تصمیم می‌گیرید از طریق یک موسسه خیریه، پولی را به یک کودک یتیم بدهید، اگر شما و کودک مذکور با استفاده از نامه با هم در ارتباط باشید، احساس معنارداری بین شما شکل خواهد گرفت و احساس شادی خواهد کرد.

شادی کردن چیزی فراتر از یک احساس

به گفته ریچارد دیویدسون، دانشمند عصب‌شناس، احساس رفاه، از طریق اقدامات ما و انتخاب‌های آگاهانه ما در مورد چگونگی مشاهده یک وضعیت به وجود می‌آید و نه فقط از طریق احساسات ما. تجربه‌ی مشاوران و مطالعات روانشناسی نشان می‌دهد ذهن افراد در مواجهه با حوادث به صورت طبیعی به سمت جهت‌گیری‌های منفی و تمرکز بر تهدید تمایل دارد و کمتر به سوی یک تجربه‌ی دلپذیر کشیده می‌شود.

مشاوران روان شناس معتقدند ترویج احساس شادی و خوشبختی، تأثیر به سزایی بر داشتن زندگی شاد دارد. برای ترویج شادی، مشاوران پیشنهاد می‌کنند که خود را قضاوت نکنید و توجه خود را به سمت رفتارها و عادت‌هایی که به احتمال زیاد شما را شادتر می‌کنند، جلب کنید. از دیدگاه روانشناسی ، شادی در ارتباط با زندگی معنا می‌یابد و به همین دلیل، تمام روابط مستلزمِ توجه منظم و پرورش آن می‌باشد.

افزایش ظرفیت حس شاد زیستن در خود

مشاوران و روان شناسان معتقدند میزان شاد بودن ما به میزان عادت ما به شرایط مثبت یا منفی و بازگشت به سطح شادی عمومی بستگی دارد. اگر ما از این اصل آگاه نباشیم، ممکن است دیگران را به خاطر احساساتشان سرزنش کنیم یا حتی این احتمال وجود دارد که طلاق بگیریم، شغل را کنار بگذاریم یا حتی ترک تحصیل کنیم. روان شناسان بر این باورند که اگر افراد توجه بیشتری به این روابط داشته باشند، می‌توانند با رویکرد سازنده‌تری به کار و اعمال خود بپردازند. آنها را بهتر پرورش دهند و شادتر باشند.

حقیقت اول

افراد شاد و خوشبخت طیف کاملی از احساسات را دارند. تجربه‌ی مشاوران روان شناسی نشان می‌دهد افراد شاد تلاش می‌کنند از هر لحظه‌ی بیداری خود لذت ببرند ؛ در هر چیزی جنبه‌ای طنزآلود می‌بینند. یا با صدای بلند آواز می‌خوانند. در واقع افراد شاد این کارها را به صورت عالی انجام می‌دهند و در نهایت هم برایشان تبدیل به یک امر عادی می شود.

زندگی چالش برانگیز است. از دیدگاه روان شناسی و طبق تجربه‌ی مشاوران ، افرادی که به تمام حوادث توجه می‌کنند و نگران همه چیز هستند، کمی از واقعیت فاصله گرفته‌اند. مثلاً اگر شما یک موضوع غم انگیز را تجربه کرده باشید و دوست شما توصیه کند که آن موضوع را فراموش کرده و با او همراه شوید، احتمالا فکر می‌کنید که دوستتان بی‌احساس است. چرا شما می‌خواهید با خودتان به این شیوه رفتار کنید و احساسات خود را نادیده بگیرید؟

وقتی که ما در زمان حال زندگی ‌کنیم و به آنچه در اطراف و درون ما می‌گذرد دقت نماییم، احساسات ما دقیق و متناسب با موقعیت خواهند بود. مشاوران روان شناسی معتقدند افرادی که خود را خوشحال و شاد در نظر می‌گیرند، در پاسخ به مسائل به شیوه انعطاف‌پذیر و سازگارانه پاسخ می‌دهند. خوب عمل می‌کنند و خود را به‌خاطر احساس ناراحتی، عصبانیت یا ترس سرزنش نمی‌کنند.

حقیقت دوم

استفاده از کلمات برای بیان احساسات می‌تواند سطح خوشحالی و خوشبختی ما را افزایش دهد. مشاوران روان شناسی پیشنهاد می‌کنند حتی اگر موقعیتی که در آن قرار دارید دلپذیر نیست، از کلمات خوب برای بیان احساسات (که ذهن آگاهی می‌تواند برای این کار موثر باشد) استفاده کنید. به لحاظ روان شناسی این کار به شما کمک می‌کند تا احساساتتان را با کنجکاوی و دقت نظر تحلیل کرده و دچار قضاوت اشتباه درباره‌ی آن احساسات نشوید. در نتیجه، اگر متوجه شدید که عصبانی هستید به جای اینکه عصبانیتتان را بروز دهید، تمرکزتان را روی توصیف احساسی که دارید متمرکز کنید. تجربه‌ی مشاوران روان شناسی نشان می‌دهد این تمرین کمک می‌کند تا بین خودتان و احساساتتان کمی فاصله ایجاد کنید و در احساساتتان غرق نشوید. در غیر این صورت ممکن است از کوره دربروید و  رفتاری را انجام دهید که در نهایت موجب پشیمانی شما شود.

حقیقت سوم

افراد به شکل‌های متفاوتی شادی و خوشبختی خود را ابراز می‌کنند. به لحاظ روان شناسی افراد ویژگی‌ها متفاوتی دارند. مشاوران توصیه می‌کنند که در برخورد با دیگران سعی نکنید شبیه دیگران باشید. در مورد خودتان صادق باشید. باطن خود را با ظاهر دیگران مقایسه نکنید. در هیچ مورد خودتان را با دیگران مقایسه نکنید.

حقیقت چهارم

درگیری‌های ذهنیتان را کم کنید تا شاد و خوشحال تر باشید. تجربه‌ی مشاوران روان شناس نشان می‌دهد که همه افراد تمایل دارند بخش زیادی از زندگیشان را به شکل مفروض در نظر بگیرند و ذهن خود را درگیر موضوعات کوچکتر بکنند. راهکار مشاوران روان شناسی برای مقابله با این گرایش چنین است که موضوعی که به آن فکر می‌کنید را در نظر بگیرید و از خودتان بپرسید که آیا این موضوع می‌تواند در زندگی شما یا عزیزانتان (همسر شما، اعضای خانواده یا حتی یک شکلات) خللی ایجاد کند؟ جزئیات زندگی خود را بدون این عامل بررسی کنید و بیندیشید آیا وجود این مورد شما را از تمام لحظات لذت بخش زندگی یا داشته هایتان محروم می کند؟ فرصت را غنیمت بشمارید و نسبت به آنچه می‌توانید برای شادمانی خود و عزیزانتان انجام دهید کوشا باشید.

حقیقت پنجم

پول خرج کردن برای دیگران شما را شاد می‌کند. در یکی از مطالعات روان شناسی مشخص شد که پس از دریافت جایزه سالیانه، شادترین افراد کسانی بودند که میزانی از پول خود را برای دیگران و یا برای موسسات خیریه صرف کردند. در این تحقیقات روان شناسی این نتیجه به دست آمد افرادی که مقدار کمی پول دریافت کرده بودند و از آن‌ها خواسته شد که پول را خرج دیگران کنند، شادتر از افرادی بودند که پول را برای خود خرج کردند.

طبق این تحقیقِ روان شناسی مشخص شد، سهیم کردن پول خود با دیگران و انفاق و صدقه، همه افراد را در نتیجه کار که همان احساس شادی و خوشحالی است شریک می‌کند. تأثیر این کار وقتی بیشتر می‌شود که شما خودتان به اختیار حاضر شوید به صورت مستقیم با افراد دریافت کننده‌ی پول، تعامل داشته باشید. به عنوان مثال، وقتی که شما تصمیم می‌گیرید از طریق یک موسسه خیریه، پولی را به یک کودک یتیم بدهید، اگر شما و کودک مذکور با استفاده از نامه با هم در ارتباط باشید، احساس معنارداری بین شما شکل خواهد گرفت و احساس شادی خواهد کرد.

حقیقت ششم

شادی فقط یک احساس نیست بلکه چیزی است که ما انجام می‌دهیم. به گفته ریچارد دیویدسون، دانشمند عصب‌شناس، احساس رفاه، از طریق اقدامات ما و انتخاب‌های آگاهانه ما در مورد چگونگی مشاهده یک وضعیت به وجود می‌آید و نه فقط از طریق احساسات ما. تجربه‌ی مشاوران و مطالعات روان شناسی نشان می‌دهد ذهن افراد در مواجهه با حوادث به صورت طبیعی به سمت جهت‌گیری‌های منفی و تمرکز بر تهدید تمایل دارد و کمتر به سوی یک تجربه‌ی دلپذیر کشیده می‌شود.

مشاوران روان شناس معتقدند ترویج احساس شادی و خوشبختی، تأثیر به سزایی بر داشتن زندگی شاد دارد. برای ترویج شادی، مشاوران پیشنهاد می‌کنند که خود را قضاوت نکنید و توجه خود را به سمت رفتارها و عادت‌هایی که به احتمال زیاد شما را شادتر می‌کنند، جلب کنید. از دیدگاه روان شناسی ، شادی در ارتباط با زندگی معنا می‌یابد و به همین دلیل، تمام روابط مستلزمِ توجه منظم و پرورش آن می‌باشد.

حقیقت هفتم

ما می‌توانیم آستانه شاد بودنمان را تغییر دهیم. مشاوران و روان شناسان معتقدند میزان شاد بودن ما به میزان عادت ما به شرایط مثبت یا منفی و بازگشت به سطح شادی عمومی بستگی دارد. اگر ما از این اصل آگاه نباشیم، ممکن است دیگران را به خاطر احساساتشان سرزنش کنیم یا حتی این احتمال وجود دارد که طلاق بگیریم، شغل را کنار بگذاریم یا حتی ترک تحصیل کنیم. روان شناسان بر این باورند که اگر افراد توجه بیشتری به این روابط داشته باشند، می‌توانند با رویکرد سازنده‌تری به کار و اعمال خود بپردازند. آن‌ها را بهتر پرورش دهند و شادتر باشند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد