آنچه که تانریلا از دنیای روان برداشت کرده (کنترل ترس از صمیمیت، اجتناب از صمیمیت)
ترس از صمیمیت یک هراس اجتماعی یا اختلال اضطرابی می باشد که اغلب به صورت ترس ناخودآگاه از نزدیکی با دیگران می باشد و روابط شخصی را تحت تأثیر قرار می دهد. افرادی که ترس از صمیمیت دارند، تمایل دارند تا ارتباط بین فردی با دیگران داشته باشند اما از طرد میترسند. ترس از صمیمیت می تواند ریشه در علل متفاوتی داشته باشد. از جمله برخی تجربیات در دوران کودکی مثل سابقه ی خشونت یا بی توجهی، اما تجربیات و فاکتورهای زیاد دیگری نیز هستند که می توانند منجر به این ترس شوند. کنترل:
گذشته خود را بررسی کنید- خیلی از افراد علاقهای به نگاهکردن به گذشته و نقد کردن والدینشان ندارند. شما باید تلاش کنید تا نقاط تاریک رابطهتان با والدین را مشخص کنید. با این کار، معلوم میشود چه مقدار ترس از صمیمیت شما حاصل آن رابطه است.
با گفتگوی درونی خود هماهنگ شوید- گفت و گوی درونی که منجر به تظاهرات ترس از صمیمیت می شود، اغلب عمیق بوده و پس از یک عمر زندگی شما با آن به عنوان منتقد درونی، ممکن است برایتان عادی به نظر برسد. به جای اینکه آن منتقد را بپذیرید، سعی کنید در حال قضاوت های منفی خود را کنار بکشید. نگاه کنید تا ببینید آنها از کجا می آیند و در صورت امکان آنها را به چالش کشیده و اصلاح کنید.
ارزش قائل بودن- همه روابط با درجه ای از عدم اطمینان همراه هستند. بسیاری از روابط صمیمانه ارزش داشتن را دارند، حتی اگر برای همیشه دوام نداشته باشند. به خودتان سخت نگیرید. شما کامل نیستید، اما هیچ شریک بالقوه رابطه نیز اینطور نیست. اگر کسی رابطه خود را با شما قطع کند، چیزی از ارزش های شما کم نمیشود.
به اهداف خود نگاه کنید- زمانی را به مرور اینکه خواسته ها و اهداف شما واقعا چه بوده و هستند و چگونه اقدامات شما به آنها کمک می کند یا مانع آنها می شود، اختصاص دهید.
صحبت کردن- اگر خیلی سخت نیست براتون، در مورد ترس های خود و اینکه از کجا می آیند صحبت کنید. اگر بحث کردن خیلی سخت است براتون، توضیح دهید که مایلید این مسائل را با یک متخصص پزشکی حل کنید. مرزهای شخصی خود را مشخص کنید. آنچه به شما کمک می کند احساس امنیت کنید و همچنین چیزهایی که باعث ترس می شوند را شرح دهید. به شریک خود بگویید که به چه چیزی نیاز دارید و به او بگویید که در تلاش برای غلبه بر ترس های خود هستید.
صبر داشته باشید- حتی زمانی که احساس می کنید جایگاه خود را به دست آورده اید، ناگزیر با شکست مواجه خواهید شد. وقتی این اتفاق افتاد خودتان را ببخشید و با مهربانی با درون خود صحبت کنید. سعی کنید به ترس خود به عنوان یک نقص شخصیت نگاه نکنید. در عوض، سعی کنید آن را صرفاً به عنوان چیزی ببینید که احتمالاً از گذشته دور شما نشات میگیرد و میتوانید برای داشتن آیندهای بهتر از آن استفاده کنید. تجارب مثبت رابطه می تواند برای کسانی که مشکلات صمیمیت دارند مفید باشد. داشتن چنین تجربیات مثبتی می تواند توانایی شما در ایجاد صمیمیت را در طول زمان بهبود بخشد.
احتمالات را بپذیرید- آنهایی که از صمیمیت فراری هستند در نهایت از عواقب احتمالی رابطه میترسند. مهم است که بپذیریم هر رابطهای میتواند به پایان نیز برسد. بهطور کلی، زندگی ما انسانها با عدمقطعیتهای بسیاری گره خورده است. بهتر است که با این واقعیت کنار بیاییم و زندگیکردن را بهخاطر پیشامدهای احتمالی متوقف نکنیم.
عدم قطعیت را بپذیرید- کسانی که از صمیمیت می ترسند در نهایت از عواقب رابطه ای که تیره می شود ترس دارند. مهم است که این واقعیت را بپذیریم که هیچ تضمینی در زندگی یا روابط انسانی وجود ندارد. هر ارتباط با شخص دیگری در نهایت یک قمار است. با وجود آن، روابط اجتماعی یک هدف اصلی محرکه برای وجود انسان است.
اصلاح گفتوگوی درونی با خود- گفتوگوهای درونی ما با خودمان اغلب ریشه در تجربیات و نگرشهای ما دارد. یکی از جاهایی که ترس از صمیمیت خودش را نشان میدهد همین گفتوگوهاست. وقتی سالها خودمان را نقد کنیم، به آن عادت خواهیم کرد. بهجای پذیرش این مدل گفتوگو، خود این گفتوگوی درونی را به چالش بکشید و سعی کنید که اصلاحش کنید.
ابراز همدردی با خود- برای مبارزه با ترس از صمیمیت، ابتدا باید با خودتان راحت باشید. اگر واقعاً ارزش و ارزش خود را به عنوان یک شخص می دانید و می پذیرید، پس می دانید که طرد شدن آنقدرها هم که به نظر می رسد خرد کننده نیست.
به خودتان زمان بدهید- فکر نکنید که یک باره و به اصطلاح عامیانه شما یک شبه میتوانید این ترس را از بین ببرید. حتی ممکن است زمانی که فکر میکنید آن را حل کردید ناگهان دوباره ظاهر شود. اگر چنین شد، سعی کنید این ترس را جزئی از ضعف شخصیت خود به حساب نیاورید. در عوض، آن را طوری نگاه کنید که به گذشته شما ارتباط دارد و حلشدنی است.
کاربرگ 7-7 بازتاب های من
_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________
فهرست فصل هفتم این کتاب
--------------
همه مطالب: